En traditionel ferie – turen går til Ebbs

Hvert år bliver taskerne pakket, hestetraileren spændes efter bilen og kursen sættes mod det yndige alpeland, Østrig – nærmere bestemt Ebbs. Vi rejser altid sammen med gode venner, som også troligt tager turen år efter år.

Vi kører som oftest tirsdag aften, for at nå vores destination, Ebbs onsdag morgen. Dagen tilbringes på fohlenhoff (den ukronede hovedstad for haflingere) samt på de lokale restauranter hvor mørk øl, uflitret vin (Sturm – vi har faktisk opkaldt hingst fra 2017 herefter) og wienerschnitzeler nydes.

Torsdag er dagen hvor vi besøger den lille hyggelige by, Kuffstein. Her springer blomsterne så smukt ud fra de små træ altankasser, og butikkerne bugner af leaderhosen og traditionelle østrigske kjoler. Vi er gerne inde for at shoppe lidt og købe gaver og postkort til familien. Selvfølgelig afsluttes dagen med udsigt over Alperne og på de lækre lokale resultanter i godt selskab.

Fredag går turen op på almen hvor alle de smukke unge hingstekandidater går rundt. De har fået klippet et nummer på bagpoten( bagparten) så det er muligt for turister, at se hvad hesten hedder, hvor gammel den er, hvilken afstamning den har og hvem der har avlet hesten.

Lørdag løber den årlige følauktion af stablen. Kl. 7:00 står vi troligt og byder alle auktionsføl velkommen. I hånden er en kuglepen og et katalog. Vi laver vores egne notater på alle hestene. Dagene op til auktionen har vi sat krydser i kataloget, ved føl vi på forhånd har en interesse i, samt hvilke føl vi umiddelbart kan afskrive inden vi har set dem.
Når aktionen bliver skudt i gang sidder vi spændte på tribunen og er klar til at byde. Det er nogle spændende timer, og det er interessant at se avlen og dens udvikling.
Efter auktionen er vi inde og finde de føl vi har købt, og får taget billeder af dem, som vi kan sende hjem til resten af vores team, som altid venter spændt på updateringer. Aftenen tilbringes selvfølgelig med venner og god mad og vin.

Søndag er feriens sidste dag. Søndagen byder på enten elitekåring af hopper eller hingstekåring. Dertil er der ofte en opvisning. Når festlighederne slutter, og vi er godt mætte af de Østrigske nationalretter, læses føllene og GPS’en sættes mod Danmark!

Turen er fantastisk og et fristed for krop og sind, og samtidigt et samlingssted for gode venner, som alle nyder at se de gyldne gængere ❤️ Vi glæder os allerede til vores næste ferie ⭐️