Om

Stutteri Fredensberg

Stutteri Fredensberg er et passioneret haflingerstutteri, hvor hestevelfærd og kvalitet er i top. Stutteriet er beliggende i udkanten af Varde, i naturskønne omgivelser. Stutteriet er ejet og drevet af Camilla, Karsten og Helene Kragh og blev grundlagt i 2007. I dag er stutteriet beliggende sammen med Fredensberg Hestecenter, hvor der tilbydes opstaldning og udlejning af ponyer og heste. Stutteri Fredensberg er medlem af Dansk Tyroler-Haflingeravl af 1986. Vi er et stutteri som gerne viser fanen på både dyreskue- og stævnepladser, championater og til kåring.

Vi er et stutteri som både avler og importerer haflinger, dette for at sikre nye blodlinjer og en konstant fornemmelse for hvor avlen bevæger sig hen. Vi avler årligt to føl, men har planer om at udvide avlen i nærmeste fremtid, grundet stor efterspørgsel. Vi tager årligt den lange køretur til haflingernes højborg, Fohlenhoff i Ebbs, hvor vi nyder den smukke udsigt ud over alperne, den ufiltrede vin ”Sturm” og de skønne gyldne heste. Vi sidder troligt på tribunen, når årets følauktion løber af stablen, og vi har som oftest 2 føl med hjem i traileren.

Interessen for haflingeren opstod gennem gode venner. Af dem købte vi vores første haflinger, Bailey. Bailey er staldens alderspræsident og fast inventar på gården. 2019 blev året hvor vi fik kåret DTH’s første Elitehoppe. Det var et stort og bevægende øjeblik!

  • Åbenhjertig: Her er altid plads til alle

  • Familiedrevet haflingerstutteri: Familieværdierne er i fokus hos os.
  • Kvalitet i avl
  • Hestevelfærd i fokus

  • En blandet hestebesætning af egen avl og importerede haflinger for Østrig.

  • Aktiv deltagende i sporten omend det er til stævner, dyreskuer, championater mm.

Fra venstre: Camilla Kragh, Helene Kragh & Karsten Kragh

Fra venstre: Helene Kragh & Camilla Kragh

Malea får tildelt ekstra point, så hun samlet opnår 7.9 og derved kan opnå Elitestatus, hvilket sker samme dag.